Start för kebabfabriken
Nu har den kommit gång, kebab– och gyrosfabriken i den före detta fiskberedningsanläggningen i Kårehamn.
Bakom verksamheten står kompanjonerna Hassan Eliassi och Hassan Amad, och redan i starten har de fem anställda.
– Jag har haft en egen i pizzeria i Kalmar i åtta år, säger Hassan Eliassi.
– Men när kebabfabriken i Kalmar flyttade till Helsingborg tyckte jag det var ett bra tillfälle att starta upp i Kårehamn.
– Vi har kunder främst på Öland och i Kalmar län, men även i övriga landet, till restaurangner och pizzerior.
– Affärerna går bra och vi räknar med att anställa fler personer när vi kommer igång på riktigt, kanske uppemot ett 15-tal.
Fabrikslokalerna köptes förra året av Håkan Andersson och Göran Lindblom från Kalmar, den senare deltidsboende i Kårehamn sedan flera år. De har investerat omkring två miljoner i utrustning för den nya verksamheten och har också goda förhoppningar om en hyresgäst i resten av lokalerna.
Vem denne är vill de dock inte avslöja i dagsläget, men det handlar om ett livsmedelsföretag som kan ge upp till 30-talet arbetstillfällen eftersom man jobbar i tvåskift.