Annons
Nyheter

Start för kebabfabriken

Nyheter • Publicerad 26 maj 2008

Nu har den kommit gång, kebab– och gyrosfabriken i den före detta fiskberedningsanläggningen i Kårehamn.

Bakom verksamheten står kompanjonerna Hassan Eliassi och Hassan Amad, och redan i starten har de fem anställda.

Annons

– Jag har haft en egen i pizzeria i Kalmar i åtta år, säger Hassan Eliassi.

– Men när kebabfabriken i Kalmar flyttade till Helsingborg tyckte jag det var ett bra tillfälle att starta upp i Kårehamn.

– Vi har kunder främst på Öland och i Kalmar län, men även i övriga landet, till restaurangner och pizzerior.

– Affärerna går bra och vi räknar med att anställa fler personer när vi kommer igång på riktigt, kanske uppemot ett 15-tal.

Fabrikslokalerna köptes förra året av Håkan Andersson och Göran Lindblom från Kalmar, den senare deltidsboende i Kårehamn sedan flera år. De har investerat omkring två miljoner i utrustning för den nya verksamheten och har också goda förhoppningar om en hyresgäst i resten av lokalerna.

Vem denne är vill de dock inte avslöja i dagsläget, men det handlar om ett livsmedelsföretag som kan ge upp till 30-talet arbetstillfällen eftersom man jobbar i tvåskift.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons