Annons
Nyheter

Stark medvind för första maj-tåg

Nyheter • Publicerad 2 maj 2011

BORGHOLM

Frisk nordan och allmänt kyligt skrämmer inte Socialdemokraterna på Öland. Årets första maj-tåg blev en relativt välfylld historia vars entusiastiska huvudtalare pekade ut marschriktningen.

Annons

– Man kan inte vilja sitt folk illa. När du faller är det någon som ska ta emot dig, förklarade Evin Cetin när hon kritiserade alliansens utförsäkringspolitik.

Lokalt blåser det kraftigt medvind för Socialdemokraterna i Borgholm, på riksplanet är partiet tilltufsat och slickar såren efter debaclet i riksdagsvalet och ingen större Juholt-effekt syns ännu i opinionssiffrorna.

Därmed märktes två linjer i årets huvudanförande: hård kritik mot alliansen blandat med lite beröm till det lokala S-arbetet.

– Det är bra att sommarjobben ska dubblas här, det är viktigt att våra unga får ett arbete. Det är bra att partiet i Borgholm kämpar för att öka antalet kommunala sommarjobb, förklarade Evin Cetin, ett för många helt okänt namn, het på nätet med omtalad personvalskampanj, fyratusen kryss i riksdagsvalet, politisk sekreterare i Södertälje, 27 år, jurist i botten, född i Turkiet, med stor patos för flyktingfrågor och beskriver sig själv som pizzabagarens dotter från Bollnäs.

LEVERERA

På riksplanet slog hon hårt mot alliansens politik där A-kassan och sjukförsäkringen stod i fokus, men även äldreomsorgen, situationen för småföretagarna och vikten av fler jobb nämndes under hennes kärnfulla tal inför ett 80-tal åhörare och tåg-deltagare.

– Det finns en kommun där man tar betalt när de äldre vill ha sylt till maten...det är ingen äldreomsorg vi vill ha, våra äldre som byggde det här landet och som jag kommit till ska få trygghet efter de har gått i pension, förklarade Evin Cetin där hon stod på översta trappsteget till stensättningen framför stadshuset.

Håkan Juholt, huvudtalare i Borgholm 2009, kan för övrigt få Evin Cetin i bakhasorna.

– Det är fantastiskt att Håkan Juholt tar upp barnfattigdomen, men jag kommer inte låta honom vara ifred tills han levererar, lovade hon och var stolt över att vara på plats i Borgholm.

JÄTTEBRA

Annons

Socialdemokraternas Ilko Corkovic var även hans stolt.

– Ett jättebra första maj-firande. Evin Cetin är entusiasmerande, modig och mycket duktig. En av de bästa talare vi har haft här på den senaste tiden.

– Uppslutningen var också jättebra. Det här gav oss ny energi, säger Ilko Corkovic och ser inget fel på vädret heller.

– Det blåste medvind!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons