Annons
Nyheter

Sponsring gör skolresa möjlig

Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

BORGHOLM

Den 24 maj ska eleverna i årskurserna 7-9 i Borgholms kommun göra en endagsresa till Göteborg och Liseberg. Idén kommer från Agneta Karlsson, samordnare vid fritidsgårdarna, och det är tack vare sponsring som resan blivit möjlig.

Annons

– Jag tror det är en bra grej för att öka sammanhållningen, knyta kontakter och mötas på ett trevligt sätt, säger Agneta och tilläger att Lisebergsresan är en av många idéer kring det drogförebyggande arbetet.

Resan går tidigt på lördagsmorgonen och klockan 12 är bussarna framme. Besöket på Liseberg varar till klockan 20 och sedan är det återfärd med middag på Mc Donalds. Eleverna får själva betala en anmälningsvgift på 50 kronor plus ett ”åkband” på Liseberg som kostar cirka 300 kronor. Resten är gratis.

JUBEL I KLASSERNA

Fältassistenten Anette Axelsson var under måndagen runt i skolorna för att informera om resan.

– Det var jubel i varje klass. Men det är först till kvarn som gäller, vi har tre bussar med tillsammans 161 platser. Det är tack vare sponsring som vi kan genomföra resan, påpekar Anette Axelsson.

Ölands Sparbanksstiftelse har bidragit med 30 000 kronor och Lions och Majblomman tillsammans med 20 000 kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons