Annons
Nyheter

Sörensfastighet såld i två delar

Nyheter • Publicerad 31 januari 2008

BORGHOLM/LÖTTORP

De båda fastigheterna där Sörens bageri tidigare huserat har fått nya ägare. Torbjörn Nilsson, lantbrukare i Kvarnstad, Källa, och moderat kommunpolitiker, har förvärvat bostadsfastigheten och Glenn Månsson, Borgehage Bygg & Måleri, hörnfastigheten med butik och bageri.

Annons

– Två av de tre lägenheterna var nyrenoverade, och är redan uthyrda, och nu håller jag på att renovera vindsvåningen. Fasaden har också fått en välbehövlig renovering, men på baksidan av huset kommer jag att röja upp och snygga till, säger Torbjörn som räknar med att den ska vara klar för inflyttning i vår.

KOMPLEMENT TILL JORDBRUKET

Torbjörn äger sedan tidigare en annan fastighet i Borgholm, i hörnet av Södra Långgatan och Köpmangatan, där bland annat dagcenters butik Cikorian är inrymd.

– Jag tycker det är roligt med fastigheter som ett komplement till jordbruket, särskilt gamla hus som har en historia, säger Torbjörn.

Glenn Månsson, som köpt bagerifastigheten, tänker satsa på butiker.

– Sörens Bröd kommer fortsättningsvis att vara i butiken i hörnhuset, där övervåningen blir en lägenhet. Den gamla bagerilängan längs Slottsgatan kommer jag att byga om till tre butiker, förhoppningsvis åretruntöppna, och den övriga bageridelen blir lager, säger Glenn Månsson.

HÄNDER SAKER ÄVEN I LÖTTORP

Två större fastighetsaffärer har också gjorts i Löttorp. Det är Kenth Arvidsson som av Borgholms Bygg AB (dotterbolag till O G Ohlsson i Nybro) köpt både det gamla gruppboendet vid läkarstationen och det nuvarande på Ranstadsvägen för tillsammans 5,1 miljoner.

– Det gamla innehåller fem lägenheter och tre av dem är redan uthyrda. Och det nuvarande gruppboendet fortsätter som tidigare med Borgholms kommun som hyresgäst, säger Kenth Arvidsson som också driver Snäckan och är ägare till hyresfastigheten med åtta lägenheter bakom Ölands Bank.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons