Annons
Nyheter

Södviks skola till salu

Nyheter • Publicerad 11 november 2011

SÖDVIK

Bredsättra skola, Böda skola och nu Södviks skola.

Annons

– Den står bara där och kostar pengar för kommunen, då är det bättre att sälja, säger moderaternas talesman Eddie Forsman efter kommunledningens beslut lägga ut den forna låg- och mellanstadieskolan för försäljning.

Tre nedlagda skolor varav en, den i Bredsättra, är såld sedan länge. Den i Böda säljs inom kort, endast det formella fullmäktigebeslutet saknas.

Nu går skolan i Södvik samma väg. Eleverna lämnade byggnaden sommaren 2009 och sedan dess har skolan stått tom utan att kommunen hittat någon annan verksamhet att fylla lokalerna med.

– Det som funnits är en KD-motion om att titta på om skolan går att göra till någon form av seniorboende och nu har det lyssnats runt och det finns inget intresse för sådant boende, säger Eddie Forsman (M), som under veckans sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott hade ordföranderollen.

Utan alternativ verksamhet till buds blev utskottets beslut att sälja Södviks skola.

– Den står bara där och kostar pengar för kommunen, den måste till exempel ändå värmas upp under vintern. Då är det bättre att sälja till någon som kan ha nytta av den, motiverar Eddie Forsman.

Det högsta anbudet på Böda skolan, som fullmäktige har att säga ja eller nej till, är 1,9 miljoner kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons