Annons
Nyheter

Snattade för 97 kronor – 11 000 i böter

Nyheter • Publicerad 24 maj 2011

ÖLAND

Kvinnan krossade ett skyltfönster på Konsum i Färjestaden och snattade på ICA i Mörbylånga - nu döms hon till 11 000 kronor i böter.

Annons

Åklagarkammaren i Kalmar på nytt lämnat ifrån sig flera strafförelägganden som på ett eller annat sätt berör Öland.

Det största bötesbeloppet gäller den kvinna som krossade ett fönster på Konsum i Färjestaden och dessutom snattade på ICA i Mörbylånga.

Var och ett av brotten kostar henne 5 500 kronor i böter. Varorna hon snattade var värda 97 kronor, däremot kostade ett nytt skyltfönster 4 890 kronor.

En 53-åring bötfälls med 3 500 kronor efter grov olovlig körning i Färjestaden. Han körde personbil utan att vara berättigad till det.

Vid en trafikkontroll efter 136:an vid Idehult stoppades en bil med tillkopplad släpvagn. Polisens granskning visare att mannens körkort inte klarade denna kombination av bil och släpvagn, därav 1 500 kronor i böter.

I Mellböda på norra Öland stoppades en bil med en äldre man bakom ratten. Denne visade sig sakna körkort och därmed fälls han för olovlig körning med 2 700 kronor i böter som påföljd.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons