Annons
Nyheter

”Sluta skyll på personalen”

Nyheter • Publicerad 15 mars 2013

BORGHOLM

- Jag är så trött på att arbetsgivaren skuldbelägger oss. Vi vill inte betala för att jobba, det gör ingen annan.

Annons

Susanne Hansen, ordförande för Lärarförbundet i Borgholm, kräver att kommunen omprövar avgiften för pedagogiska måltider.

Kostnaden, 25 kronor stor, kan tyckas liten, men väcker stor debatt. Efter protesterna från föräldrar med barn på Solvändan i Löttorp går Lärarförbundets lokala ordförande öppet ut och kritiserar arbetsgivaren Borgholms kommun.

– Jag är så trött på detta nu, hela tiden får vi i personalen skulden. Arbetsgivaren vinklar det till att om vi bara betalar för maten blir allt som vanligt. Att det är upp till oss och inte dem, de vill att vi ska ha dåligt samvete, säger Susanne Hansen till Ölandsbladet.

Hon anser att frågan är betydligt större än att enbart handla om kostnaden.

– I mitt arbete, i min undervisning, ingår den pedagogiska måltiden, ingen annan behöver betala för att jobba. I kommunens kostpolicy sägs det också att måltiden är ett lärotillfälle.

GÖR OM

Enligt Susanne Hansen måste kommunen göra om - och rätt.

Lärarförbundets åsikt är att beslutet att avgiftsbelägga den pedagogiska måltiden fattades för snabbt, utan rätt underlag och i avsaknad av konsekvensbeskrivning.

– Kom ut och se verkligheten, ta fram de rätta siffrorna - arbetsgivaren tycks tro att alla suttit och smörjt kråset men så är det ju inte, och lägg upp tydliga riktlinjer. Och framför allt, sluta skyll på personalen.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons