Annons
Nyheter

Slog sin rival med baseballträ

Nyheter • Publicerad 14 maj 2008

MELLERSTA ÖLAND

En 22-årig man från mellersta Öland åtalas för att med baseballträ ha misshandlat sin ex-flickväns nya kärlek. 22-åringen hävdar dock att det inte var av svartsjuka, utan av självförsvar.

Annons

Det var den 28 januari som polisen fick rycka ut till Rälla efter larm om misshandel. I centrum – en svartsjuk 22-årig man med ett baseballträ som tillhygge.

Det började trevligt. Två familjer och några bekanta till dessa festade till det, för att sedan styra kosan mot Kalmar. 22-åringen var med bilen hem igen på natten. Med i bilen var också hans tidigare flickvän, som 22-åringen fortfarande bodde tillsammans med. Ex-flickvännen hade emellertid under kvällen fattat tycke för en bekant till grannfamiljen. I bilen hem satt ex-flickvännen och den nye mannen och pussades i samma bil som 22-åringen. Strax hemma fick de se en bil i diket.

TOG BILNYCKLAR

Alla i kalmarbilen gick ur för att titta till bilen i diket och att föraren var okej. Den mycket berusade 22-åringen säger att han ska hjälpa till att få bilen ur diket och sätter sig bakom ratten. Han lyssnar inte på några förmaningar utan börjar försöka köra bilen fram och tillbaka i diket, varpå bilen skadas. Till sist lyckas någon att ta bilnycklarna från 22-åringen. I stället går 22-åringen hem mot sitt och ex-flickvännens gemensamma hus för att hämta bogserlinor. Med i släptåg följer ex-flickvännens nya bekantskap.

När 22-åringen efter några sekunder kommer ut från bostaden håller han ett baseballträ i händerna. 22-åringen riktar ett lätt slag mot huvudet på mannen, som ber honom att lugna ner sig, ”det är ju slut mellan dig och henne”. Då drämmer 22-åringen till med full kraft över armen på mannen. I tumultet som uppstår efteråt ska 22-åringen ha utdelat ytterligare ett slag mot huvudet på den andre mannen.

KÄNT SIG HOTAD

Tillskyndande personer höll fast 22-åringen tills denne lugnat ned sig. Strax efteråt kom också polisen till platsen och hämtade 22-åringen. 22-åringen säger i polisförhör att han bara försökte hjälpa till att få upp bilen ur diket. Och på frågan varför han hämtade ett baseballträ, så svarar han att det var dumt gjort, men att han gjorde det eftersom han kände sig hotad av ex-flickvännens nyvunna kärlek. Enligt 22-åringen ska mannen ha hotat att slå honom och 22-åringen säger sig också ha blivit puttad av samme man.

22-åringen berättar även för polisen att han blivit sparkad i huvudet när han låg ned i tumultet efter incidenten med brännbollträet. Den som blivit utsatt för misshandel är han själv och han har bara utdelat ett slag med baseballträet i självförsvar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons