Annons
Nyheter

”Skönhetssalong” för fyrbenta

Nyheter • Publicerad 9 mars 2008

BORGHOLM

Gördis Sjögren har alltid hållt på med djur. Hundarna har alltid funnits i hennes liv. Och någonstans i bakhuvudet låg en dröm och växte. Att öppna en egen hundsalong. Under lördagen höll hon öppet hus för såväl fyrbenta som tvåbenta.

Annons

Hösten 2006 åkte Gördis till Stockholm och gick en utblidning på Dog Planet. I utbildningen ingick trim och klipp, anatomi, massage, hantering med hundar, ekonomi och bokföring. När hon sen kom hem så startade hon Smulans hundsalong. Namnet var självklart eftersom hon har en dvärgschnauzer med namnet Smulan. Det var också Smulan som fick henne att satsa på sin dröm.

– Jag ville kunna klippa Smulan själv och det är hennes förtjänst att jag vågade ta steget, berättar hon.

Detta var något som hon hade drömt om länge. Förut hade hon hästarna i sitt liv och hade en avelshingst, men när han gick bort så var det inte roligt längre och då ville hon plötsligt satsa på drömmen.

HUNDDAGIS EN DRÖM

Hon erbjuder många tjänster. Det är trimning, klippning och bad och det finns några ihopsatta ”program” som man kan vraka och välja emellan.

– Sen har vi Tovutredning, kloklippning, klo+tass, klo+tassar+nos, öronputs och rengöring, raka nos och sist men inte minst skrapning av tandsten.

Hon jobbar också som tidningsbud, eftersom att än så länge så lönar sig inte hundsalongen. Men det är meningen att hon till slut ska kunna sluta med tidningarna och bara ägna sig åt hundarna och kunna leva på det.

Men hon har fler drömmar, hon skulle vilja öppna hunddagis också.

– Då skulle jag kunna ha anställda, säger hon.

För då blir det mycket att göra hela dagarna. Men än så länge så är hon själv. Så just nu letar Gördis efter ett större hus med bra lokaler och utrymme så att hon kan uppfylla drömmen helt.

Annons

TAR EMOT ALLA RASER

Hon tar vilka raser som helst, storleken spelar ingen roll, men hon har blivit specialiserad på dvärgschnauzer eftersom hon har Smulan. Det är också den rasen som är flest bland kunderna och även pudel. Så det kommer mest små och mellanhundar som kunder.

– Men jag gör inte klippningar till utställningar, förklarar hon.

Gördis har nu haft sin hundsalong i ett år och än så länge är den i garaget som stod till ingen större nytta. Där har hon byggt om och gjort det riktigt hemtrevligt och har olika saker för hundar. Man kan köpa koppel, kläder, godis, tandkräm och andra små fiffiga saker. Hon har en väninna som syr hundkläder, leksaker och godispåsar och tanken är att de senare i år ska kunna ha en liten modevisning med hundar. Om de kan hitta någon lokal.

JOHANNA ÖSTERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons