Annons
Nyheter

Skolmatsal kräver renovering

Nyheter • Publicerad 8 november 2013

Buller och hög ljudnivå är vardag för personal och elever på Färjestadens skola. Nu har situationen blivit ohållbar och en konsult har tagit fram förslag på åtgärder. Om alla dessa genomförs handlar det om stora kostnader.

Problemen med buller i matsalen har förekommit ända sedan den togs i bruk. Personal och ledning har försökt göra förbättringar, bland annat genom att sprida ut lunchtiderna för barnen och ordna två ingångar så att barnen skulle ha så kort väg som möjligt till maten.

Annons

Men de åtgärderna räcker inte och därför har skolan under hösten kopplat in en konsult, som tagit fram en handlingsplan för att komma tillrätta med problemen

– Där finns både omfattande åtgärder som kräver stora insatser och mycket pengar, och enklare saker som att sätta tassar under stolarna. Det behöver inte kosta så mycket, säger Magnus Sjöstedt, verksamhetschef för skolorna i Mörbylånga kommun.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons