Annons
Nyheter

Skolhus flyttas till idrottsplats

Nyheter • Publicerad 19 mars 2008

FÄRJESTADEN

Från och med höstterminen kommer flera klasser på Färjestadens skola att gå i tillfälliga lokaler. Byggnaden Boken flyttas då till Tallhöjdens idrottsplats.

Annons

– Vi räknar med att det blir sexorna som flyttar, säger rektor Magnus Sjöstedt.

En flygel på den nya skolan kommer att ligga där Boken står idag. Till sommaren börjar förberedelserna för vatten, avlopp och fjärrvärme till den flygeln och därför måste Boken flyttas.

ÄLDSTA BARNEN

– Stadsarkitekten har tittat på lämpliga platser för en skolbyggnad i Färjestaden. Tallhöjden är ett bra ställe, det är inte långt från den nuvarande skolan och det är lätt att ta sig dit för elever och föräldrar, säger Magnus Sjöstedt.

Ansökan om bygglov är inlämnat och som det ser ut nu är det de äldsta eleverna som förflyttas. I första hand de tre sjätteklasserna. Om det blir ytterligare klasser står inte klart än.

– Det kan inte bli annat än de äldsta barnen, små barn klarar inte av att förflyttas på samma sätt. Men det här är fortfarande i planeringsskedet. Vi räknar med att kunna komma med information till elever och föräldrar efter påsklovet, säger Magnus Sjöstedt.

NÄSTA LÄSÅR

Eleverna kommer fortfarande att äta lunch och ha slöjdundervisning på Färjestadens skola.

– Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att barnen ska få en bra situation. Jag är inte orolig. Enda skillnaden är att större delen av undervisningen sker på ett annat ställe.

Omplaceringen kommer att vara under hela nästa läsår och troligtvis halva läsåret därefter.

– Skolan ska stå färdig våren 2010 och när den invigs ska vi vara i de nya lokalerna, säger Magnus Sjöstedt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons