Annons
Nyheter

Skola polisanmäler skadegörelse

Nyheter • Publicerad 11 maj 2011

BORGHOLM

Flera fall av skadegörelse.

Annons

Stängd kafeteria efter brand och misstänkt stöld.

Nu har ledningen för Slottsskolan i Borgholm tröttnat.

– Jag är ledsen, besviken och förbannad. Det handlar om en liten grupp elever som gått helt överstyr, säger rektor Anette Swenninger.

Under våren har Slottsskolan i sin tillfälliga skepnad drabbats av skadegörelse, det har bland handlat om förstörda toalettstolar.

– Innan flytten gick snacket bland en del elever att det är orättvist att ”just vi ska drabbas och tvingas gå i paviljonger”. Så jag trodde att det skulle bli jobbigt, men aldrig att det skulle eskalera som det gjort nu, berättar Slottsskolans rektor Anette Swenninger.

HINDRADES

Kulmen (?) på vågen av skadegörelsen, som tidigare polisanmälts två gånger, nåddes i veckan. N

är inga vuxna fanns på plats i skolans kafeteria gick ett antal elever från årskurs 9 in och hämtade glass, frukt, fika och annat utan att betala för sig, några spelade baseball med äpplen och biljardköer, en tennisboll eller liknande kördes i mikrovågsugnen varpå det började brinna.

– Kafeterian har varit stängd i två dagar för vädring, sanering och städning och öppnas i morgon (torsdag). Från och med nu kommer den endast ha öppet när vuxna är närvarande , säger Anette Swenninger och ser mycket allvarlig på händelsen.

- Speciellt då dessa elever hindrade en lärare från att komma in i kafeterian. Vi vet vilka elever det är, men de blånekar. Det handlar om en liten klick elever i avgångsklassen som gått helt överstyr. Jättetrist och jättetråkigt.

Annons

STRAFFMYNDIGA

Skadegörelsen på kafeterian är polisanmäld och Anette Swenninger betonar att eleverna är straffmyndiga.

– Jag har skrivit ner händelseförloppet och nu är det polisens sak att utreda och göra rubricering.

• Vad kan skolan göra?

– Jag får inte stänga av eleverna, en ändring av skollagen på den punkten kommer den 1 juli så där är jag lite bakbunden. Men nästa vecka ska jag ha möte med den klassen och uttrycka min stora besvikelse. Mentorer och föräldrar har informerats och från föräldrarna har jag redan fått starka reaktioner, många är jätteupprörda.

– Så vi gör vad vi kan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons