Annons
Nyheter

Sjöbodar på lång rad ska göra Byxelkrok till handelscentrum

Nyheter • Publicerad 19 mars 2008

BYXELKROK

Området i Byxelkroks hamn har på senare år blivit något av ett handelscentrum sedan sjöbodarna har fått ett nytt användningsområde. Och går allt som planerat ska det bli ännu större.

Annons

Bakom planerna står Bertil Sjöö, småländsk entreprenör och ägare till flera fastigheter på norra Öland, som i en första etapp vill uppföra sju sjöbodar för handel i norra delen av hamnen.

– Jag äger tomten med det nedbrunna rökeriet plus den intill och här är det plats för 19 sjöbodar i U-form, vardera på 35 kvadratmeter, säger Bertil Sjöö.

MÅNGA INTRESSERADE

Han har redan har en rad intressenter som vill hyra lokal. En krögare önskar tre bodar för restaurangverksamhet. En lokal intressent vill öppna fiskaffär, Dykcentrat vill ha en bod som kontor och flera konstnärer har hört av sig. Dessutom vill en fastighetsförmedling hyra en bod som kontor.

Bertil Sjöö har varit i kontakt med hembygdsföreningen för att diskutera utformningen av sjöbodarna och kommit fram till att det lämpligaste byggnadssättet är liggande timmer med plåttak eller papptak med vass. Men om detta blir det en dialog med stadsarkitketen. Det gäller också de trädäck som ska ligga i anslutning till bodarna, tänkta för servering och exponering av varor. Antingen byggs de i lärkträ eller ek.

”SKA BLI RIKTIGT BRA”

– Målsättningen är att det här ska bli något riktigt bra, säger Bertil Sjöö som vill se en vidareutveckling i Byxelkrok.

– Vad vill folk göra när de till exempel varit och badat. Jo, strosa i hamnen, shoppa och ta en pilsner, säger Bertil Sjöö som hoppas på ett snabbt och positivt besked för sina planer.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons