Annons
Nyheter

Sista limpan bakades i natt

Nyheter • Publicerad 10 november 2006

BORGHOLM

Hög tid att bunkra upp stora kvantiteter av Ölandslimpan?– Nästa vecka är bageriet stängt, förklarar Tommy Lindgren, förvaltare i konkursade Sörens Bröd.

Annons

Anrika Sörens Bröd står med ena benet i graven.

– Butiken har öppet på lördag (i dag) , men sedan är det slut. Åtminstone för min del. Det finns fortfarande intressenter som gör att man kan rekonstruera företaget, men buden förändras hela tiden och diskussionerna går fram och tillbaka. På så sätt är det lite jobbigt, berättar konkursförvaltare Tommy Lindgren.

sista limpan

Bristen på klara besked gör att Tommy Lindgren bokstavligen stänger butiken.

– Den sista limpan bakas i natt. Jag har informerat kunderna om situationen. Sörens Bröd kommer att vara stängt nästa vecka, säger Tommy Lindgren på fredagen.

Frågan alla undrar över har Tommy Lindgren inget svar på.

– Jag kan varken vara optimist eller pessimist om företagets framtid. Det jag vet är att det hursomhelst blir ett vakuum. Blir det rekonstruktion kan de ”nya” köra igång när de vill. Fast jag stänger och levererar inte bröd efter lördag och det innebär åtminstone

stängning nästa vecka.

intresse

Ett problem i sammanhanget är att konkursen av Sörens Bröd i grund och botten är två: en gällande verksamheten, den andra gällande fastigheten.

Annons

Idag finns två-tre rena rekonstruktionsbud, medan fler är intresserade av att enbart köpa fastigheten.

– Om priset, budet, på fastigheten går upp för mycket faller bageriverksamheten. Det är höga fastighetspriser i Borgholm och Sörens Bröd ligger centralt, nivån hade varit annorlunda om verksamheten funnits någon kilometer utanför stan.

– När det gäller fastigheten bestämmer banken, säger Tommy Lindgren.

Sörens Bröd är en i sammanhanget stor arbetsgivare i Borgholm med 12 åretruntanställda plus deltidare och sommarpersonal.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons