Annons
Nyheter

Silorivning dröjer

Nyheter • Publicerad 11 oktober 2011

BORGHOLM

I våras påbörjades rivningen av den gamla delen av Lantmännens anläggning vid yttre hamnen.

Annons

Men silotornen står fortfarande kvar.

– Det beror på att arbetet med överflyttningen av antennerna för mobiltelefonin inte är avslutad, säger Claes–Göran Nilsson, vid på Kalmar Lantmän.

Antennerna som är placerade högst upp på silotornen ska flytas över till en ny mast som uppförts på reningsverkets fastighet intill.

– I dagsläget kan jag inte säga när det blir klart, men så fort vi får besked fortsätter rivningen. Den ska ske så skonsamt som möjligt för omgivningen och förmodligen kommer tornen att vattenbegjutas för att minska spridningen av damm. Men visst får man räkna med en del buller.

De väl armerade tornen sågas ner i sektioner och sedan ska armeringsjärn skiljas från betong. Men några planer på att flytta från fastigheten har inte Kalmar Lantmän.

– Vi har ju en fin anläggning och sitter inte i sjön. Och det har inte framkommit något som aktualiserar någon flytt, säger Claes–Göran Nilsson som alltså inte har någon intressent som vill förvärva fastigheten för bostadsbyggande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons