Annons
Nyheter

Sibel: ”Jag tar inget för givet”

Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

BORGHOLM

I fredags avslutades Årets Partyvecka på Harrys i Borgholm. Sist ut var Sibel, en ung tjej med båda fötterna på jorden och med gudomlig röst.

Annons

Sibel var redan som 16-åring med i Idol 2004, och sjöng Christina Aguileras ”Beautiful” så vackert att Idoljuryns Peter Swartling fick tårar i ögonen.

– Jag blev antagen det året, men åkte ut rätt så tidigt, men jag blev i alla fall bland de 40 bästa, säger Sibel.

Året därpå ställde hon upp igen, och föll på målsnöret mot Agnes och Sebastian. Media skrev att Sibel och Agnes var ovänner, men det vill inte Sibel höra talas om:

– Det är snarare så att vi respekterade varandra och tyvärr var det media som hittade på, säger Sibel.

Sebastian är annars en av dem som Sibel fortfarande har kontakt med sedan Idol-tiden. Måns Zelmerlöw är en annan.

DEN FÖRSTA EGNA PLATTAN

Sibels första egna CD-platta ”The Diving Belle” kom ut efter hennes medverkan i Melodifestivalen med ”That is where I´ll go” i våras. Och i början av sommaren släpptes nya singeln ”Make Believe”.

– ”Make Believe” är den första riktiga låten jag har gjort utan anknytning till något annat än mig själv, det är kul, säger Sibel.

”The Diving Belle” tog ett och ett halvt år att spela in. En orsak är att Sibel har haft 30 olika låtar att välja bland, både rock-, dans- och balladlåtar.

– När jag åkte ut ur Idol, blev allt så tomt. Man har satsat så mycket och så är det plötsligt över, berättar Sibel.

Annons

Sibel berättar att det kändes konstigt att komma tillbaka till skolan efter Idol. Hon gick estiskt program med inriktning på musik. En del var vänligare än tidigare, andra var elaka bakom ryggen och en del var som vanligt. I fredags kväll spelade Sibel på Harrys tillsammans med The Bigger Bang från Göteborg. The Bigger Bang sångare Mads Clausen har faktiskt varit med i ”Sikta mot stjärnorna”. Där sjöng han Michelangelo som Björn Skifts.

– Det ska bli jättekul. Det är första gången jag gör en konsert så här sent och verkligen får uppleva klubbstämning.

SLÄPPER EN CD PÅ TURKISKA

Under tiden vi sitter och pratar, kommer det fram både vuxna och barn för att ta kort, be om autograf eller bara berömma Sibel för den hon är.

– Folk är så trevliga. Men jag tar inget för givet, jag är så glad och tacksam för att jag får hålla på med musik, och det förhoppningsvis resten av livet.

Under sommaren håller Sibel till inne i studion när hon inte är på turné. Hon översätter ”The Diving Belle” till turkiska och plattan ska sedan släppas där och i några fler länder. Sibel kommer ursprungligen från Makedonien och har även släktingar i Turkiet.

– Det ska bli jättespännande, det bor typ 70 000 miljoner människor i bara Turkiet.

Sibel flyttade till Sverige när hon var sju månader och familjen består i dag av mamma, pappa och två äldre systrar. Kanske Sibel snart blir stor stjärna utomlands också.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons