Annons
Nyheter

Sexövergrepp på norra Öland

Nyheter • Publicerad 13 mars 2008

NORRA ÖLAND

På torsdagsförmiddagen åtalades en 28-årig man från Stockholmsområdet för sexuellt övergrepp mot barn på norra Öland. Åtalet är omgärdat av sträng sekretess. Åklagarmyndigheten lämnar inte ut några uppgifter utöver de som framgår av stämningsansökan.

Annons

Målsägande i målet är en person född 1994 som var 13 år då övergreppet ska ha utförts. Enligt vice chefsåklagaren Kerstin Eriksson har 28-åringen under tiden 14 till 28 juli på norra Öland vid flera tillfällen genomfört sexuella handlingar med 13-åringen.

FILMADE FÖRHÖR

Som bevismaterial åberopar vice chefsåklagaren två dvd-inspelade förhör med 13-åringen, samt vittnesförhör med en person angående vad 13-åringen berättat för henne om gärningarna. 13-åringen företräds av målsägandebiträde advokat Maria Sturesson. Maria Sturesson har tidigare arbetat för utsatta flickor. Hon företrädde till exempel en 17-årig flicka i en omskriven traffickinghärva i södra Sverige, där gärningsmännen dömdes till långa fängelsestraff.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons