Annons
Nyheter

Sent klartecken till Sinus-piren

Nyheter • Publicerad 1 juli 2010

Länsstyrelsen har nu sagt sitt om piren i Köpingsvik och säger ja till såväl den 506 kvadratmeter stora plattformen som uppförande av tre flytbryggor.

I grunden finns miljö- och byggnadsnämndens byggnadslov till den famösa, för att inte säga beryktade, eller den rent av omtalade piren i Köpingsvik, ett ja som överklagats av en kvinna från Stockholm och därmed ett ärende för Förvaltningsrätten.

Annons

ALLT

Den andra delen i spelet om piren är länsstyrelsens dispens ur vattenverksamhet- och strandskydds-synpunkt.

Länsstyrelsen dispens från den 24 september förra året gällde den 170 meter långa bryggdelen, vilket inte stoppade Köpingbadens ägare P & E Persson Retail AB från att bygga allt på en och samma gång, brygga som plattform med plats för enkla övernattningsstugor och pool.

Nu får de ”okej” i efterhand.

– Länsstyrelsens anser att den anmälda verksamheten kan godkännas, säger vattenhandläggaren Fredrik Löfstrand och miljöenhetschefen Johan Wendell i ett nyligen fattat beslut där de ger klartecken till plattformen och tre flytbryggor med 20 stycken båtplatser.

I motiveringen sägs att växt- och djurlivet inte påverkas av plattformen, tillgängligheten för allmänheten försämras inte i stort och byggnationens inverkan på vattnets genomströmning bedöms som begränsad.

Däremot finns viss tveksamhet till båtplatser, dessa kan enligt länsstyrelsens uppfattning påverka möjligheten till badande i det aktuella vattenområdet.

– Länsstyrelsen anser till följd av detta det motiverat att begränsa dispensen för flytbryggorna fram till den 1 juli 2013, heter det i beslutet fattat den 18 juni och i dag badar semesterfirare som vanliga dödliga från brygga, plattform och redan ilagd flytbrygga - vilket de haft möjlighet till ett tag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons