Annons
Nyheter

Sd-sexköpet fällde 17-åringen

Nyheter • Publicerad 17 januari 2008

MELLERSTA ÖLAND

17-åringen från mellersta Öland som köpte sexleksaker i Sverigedemokraten Thoralf Alfssons namn dömdes på torsdagen till 60 dagsböter á 50 kronor.

Annons

Den unge ölänningen har själv förklarat sin handling som en impuls.

– Fick ett infall att göra en skojig grej.

Namnet Thoralf Alfsson hade han sett i tidningen och det hade fastnat i hans huvud. För att ”jävlas” gjorde 17-åringen först två beställningar av sexleksaker i sd-politikerns namn, för att nästkommande dag göra ännu en beställning.

”DET VAR JÄVLIGT DUMT”

Internetuppkopplingens spår ledde åklagaren Hans Ranholm rakt mot 17-åringen, som snabbt erkände.

– Det var djävligt dumt, säger 17-åringen efteråt.

17-åringen förekommer i brottsregistret under två avsnitt. Han dömdes 21 augusti 2006 till 100 dagsböter för rattfylleri. När det gäller det nya brottet har tingsrätten tagit hänsyn till att ynglingen inte var mer än 16 år när brottet begicks och därför begränsat antalet dagsböter till 60. Tingsrätten anser däremot inte kränkningen av Thoralf Alfsson är av sådan art att 17-åringen skall betala ut skadestånd till honom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons