Annons
Nyheter

Samtliga reservaggregat aktiverades

Nyheter • Publicerad 22 juli 2009

Helgens strömavbrott i stora delar av Mörbylånga kommun, ledde till en aktivering av alla reservaggregat till kommunens vattenverk och reningsverk.

Kommunens tillfällige driftschef Tobias Petersson hade jour under helgen, och det blev en hektisk lördagseftermiddag.

Annons

– Vi startade alla reservaggregat och fick även åka ut till en pumpstation där strömmen hade gått. Dessutom bytte vi säkringar i vattentornet, säger han.

Under en dryg timme föll 45 millimeter regn i Färjestaden. Något som många pumpstationer inte klarade av.

– När nivån stiger så snabbt så hänger de inte med. Det blev först fullt i Grönhögen och sedan rörde det sig uppåt efterhand. Det kan leda till att källare svämmar över. Men så fort regnet avtog så sjönk vattnet tillbaka.

Kommunens tekniske chef Karl-Gustav Johnsson fick under måndagen ta emot flera samtal från personer som fått översvämning i sina källare. Många hörde av sig från Färjestaden, däribland tre boende på Trastgatan. Och på Köksvägen drabbades en husägare som också fick översvämning i samband med åskovädret för två veckor sedan.

– Nu kommer vi att filma de dagvattenledningarna för att se om vi hittar något fel, säger Karl-Gustav Johnsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons