Annons
Nyheter

Samma rättegång igen mot fortkörare

Nyheter • Publicerad 23 december 2008

Mathiaz Gottfridsson hävdade att polismannen Bosse Johansson hittat på att han kört för fort.

Det tror inte tingsrätten på utan dömer Gottfridsson till 4 000 kronor i böter för fortkörning.

Annons

Den uppmärksammade rättegången, inför vilken familjen Gottfridsson drog igång en namninsamling mot polismannen, har faktiskt redan rullats upp en gång inför tingsrätten.

De bägge parterna hördes i målet och just som det var dags för summering så begärde Mathiaz Gottfridssons advokat Bo Runnqvist att rättegången skulle göras om för att ett nytt vittne skulle höras.

Vittnet var en för fylla omhändertagen person som befunnit sig i baksätet på den polisbil varifrån fortkörningen mot Gottfridsson noterades. Spelade ingen roll att åklagarsidan förklarade att vittnet var oförmögen att över huvudtaget vittna om någonting, rättegången fick köras om.

Samma personer kallades på nytt. Samma frågor ställdes.

Men den för fylla omhändertagna personen i baksätet kunde inte föra några som helst mer fakta i målet.

Tingsrätten konstaterar visserligen i sin dom att kontrollsträckan för Gottfridssons 140 kilometer i timmen varit en osäkerhetsfaktor. Emellertid anses kraven fyllda.

Bosse Johanssons version av fortkörningen stöds av kollegan Thomas Lönnqvist. Tingsrätten väljer därför att fästa tilltro till de uppgifter polismännen har lämnat under ed.

4 000 kronor blir påföljden för Mathiaz Gottfridsson. Under två månader efter händelsen var han också av med sitt körkort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons