Annons
Nyheter

(S): ''För lite VA-pengar i budgeten''

Nyheter • Publicerad 13 november 2013

Socialdemokraternas gruppledare Margaretha Lööf Johansson misstänker att drygt 23 miljoner kronor inte kommer att täcka kommunens behov av åtgärder för vatten och avlopp under 2014.

På tisdagen röstade Mörbylångas kommunstyrelse igenom den politiska majoritetens förslag om budgeten för 2014.

Annons

– Det var ett enhälligt beslut, säger kommunalrådet Kent Ingvarsson (M).

Margaretha Lööf Johansson är på det stora hela nöjd med budgeten.

– Som helhet känns den bra, det är småsaker som vi skulle ha gjort annorlunda.

Hon känner dock en stor oro för satsningen på vatten och avlopp (VA). I budgeten ska 23 450 000 gå till bland annat vattenverket i Triberga och förstudien av en vattenledning mellan Gårdby och Färjestaden.

– Jag tror inte det räcker, det handlar nog om upp till det fyradubbla. Vi vet att vattenstammarna i Färjestaden är undermåliga och att flera reningsverk är dåliga. Jag är rädd att vi riskerar vitesbelopp på miljoner.

Enligt Margaretha Lööf Johansson har Socialdemokraterna efterfrågat den VA-utredning som ligger till grund för summan i budgeten.

– Men den har vi inte fått. Nu ska vi istället få en genomgång två timmar före nästa kommunfullmäktige. I ett sådant läge valde jag att ta upp diskussionen om en skattehöjning för att kunna finansiera VA-kostnaderna, säger Margaretha Lööf Johansson som nu är orolig för ''att det blir en ny debatt där majoriteten spelar ut bristfälligt VA mot skolan''.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons