Annons
Nyheter

”Rostjuvar på Öland”

Nyheter • Publicerad 23 maj 2011

FÄRJESTADEN

I Stockholms tunnelbana är de en vanlig syn: rosförsäljare med stöld av plånböcker i sikte.

Annons

Nu finns de också på Öland.

Det var i lördags eftermiddag som en äldre man bosatt på norra Öland var på Ölands Köpstad. När han och hans sambo lämnat köpstaden kom en yngre kille fram med varsin ros till dem.

Han ville ge dem en kram också, men det fick han inte. En maskinskriven lapp berättade att den unga killen hade en bror som var invalid och familjen behövde pengar till honom.

– Det finns sådana här ligor i Stockholm. Tanken är att de ska stjäla plånboken samtidigt som de ger en kram, berättar mannen från norra Öland.

Någon kram blev det inte. Inga pengar heller, för den delen. Mannen var beredd att ge 20 kronor för rosorna, men den unga killen ville ha 50 kronor.

Men istället blev det intet. Paret från Öland lämnade rosorna och gick.

– Om de inte lyckas stjäla plånboken innan så tar de den när man ska betala för rosorna, säger den äldre mannen och uppmanar alla att se upp med rosförsäljare på gatan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons