Annons
Nyheter

Rönningegården är ute och cyklar

Nyheter • Publicerad 27 maj 2011

MÖRBYLÅNGA

– Jag är övertygad om att den kommer att ge så mycket lycka och välmående, säger Marika Nordén på Rönningegården, som på onsdagen tog emot en dubbelcykel i gåva av Lions i Mörbylånga.

Annons

För några år sedan var det boendet Villa Viktoria som förärades med en likadan cykel.

– Sedan fick vi önskemål även från Rönningegården och förra året beslutade vi att försöka spara ihop till cykeln. Nu har vi lyckats och det är vi stolta och glada för, säger Lions president Willy Fredriksson när han lämnar över cykeln till Rönningegårdens personal.

– Om du är stolt så ska du veta hur stolta vi är. Det finns en sådan efterfrågan på det här. De boende kommer att komma ut på ett helt annat vis än tidigare, det är jag övertygad om, säger enhetschefen Susanne Sjögren.

Därefter är det dags för Greta Abramsson att ta premiärturen tillsammans med Willy Fredriksson. En vända på parkeringen blir det och Greta ser nöjd ut efteråt.

– Det är underbart att äntligen få sitta på en cykel. Jag har inte vågat göra det på många år eftersom jag har dålig balans, men nu ska jag cykla!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons