Annons
Nyheter

Rodnande kinder i rättssalen: Sex och snusk blev offentligt

Nyheter • Publicerad 5 april 2008

KALMAR

Sex och snusk. Det fanns mycket av den varan när rättegången mot den 40-åriga öländska som misstänks ha sol-och-vårat en idrottsprofil i Kalmar inleddes på fredagen.

Annons

Den välkände idrottsprofilen berättade skamset om sin affär med den betydligt yngre kvinnan och vad det mynnat ut i.

– Jag känner mig förnedrad, kränkt, som en jävla idiot, summerade idrottsprofilen sina känslor.

”BLEV UTPRESSAD”

Han yrkar skadestånd av kvinnan med 1 093 000 kronor. Pengar som idrottsprofilen hävdar att den 40-åriga kvinnan pressa honom på för att inte avslöja deras kärleksrelation för idrottsprofilens sambo. Den 40-åriga kvinnan hävdar å sin sida att hon fått nästan 400 000 kronor och en Mercedes Cab in ”kärleksgåva” av idrottsprofilen.

– Han var mitt livs stora kärlek, berättar kvinnan för tingsrätten.

Enligt den 40-åriga kvinnan så är det idrottsprofilen som farit med lögner. Kvinnans försvarsadvokat Sture Frylén gick hårt åt idrottsprofilen i sitt korsförhör med honom. Det faktum att han fortsatt att skicka sexiga sms till den åtalade kvinnan, trots att han påstått att hon samtidigt utövar utpressning på honom, är en försvårande omständighet för åklagarsidan.

– Är det inte i själva verket så att du har köpt den här yngre kvinnans kärlek. Att du höll henne glad och att du gav henne presenter för att behålla henne?, dundrade Sture Frylén.

– Jag blev utpressad, därför gav jag henne pengar, replikerade idrottsprofilen.

ANTYDDE VÅLDTÄKT

Som svar på varför han fortsatte att skicka sms med stark sexuell innebörd till den 40-åriga kvinnan förklarar han med att det var ett sätt få henne från tankarna på att avslöja relationen för idrottsprofilens sambo.

Annons

– Hon är väldigt smart. Men hon har en svaghet. Hon behöver bekräftelse. Det håller henne lugn, sa idrottsprofilen.

Att mannen också åkte på resa till både Oskarshamn och Göteborg, samtidigt som han påstår sig vara utsatt för grov utpressning är något för rätten att ta ställning till.

– En kvinna kan ju bli våldtagen. Sedan kan man undra om en man kan bli det. Ja, tydligen, om hoten är tillräckligt stora, sa idrottsprofilen.

Han hävdar också att han i utpressningssituationen känt sig förnedrad, kränkt och chockad.

RINGDE UPP SAMBON

När kvinnan i augusti 2005, enligt idrottsprofilen, bad om ytterligare 300 000 kronor så brast det för honom.

– Då lade jag bara på luren, ringde upp min sambo och berättade allting.

Helt bra för åklagarsidan är det ju inte att idrottsprofilen också efter augusti 2005 och erkännandet för sambon fortsatt att skicka sms av typen ”jag har just runkat till din ära” till den 40-åriga kvinnan. Dessa sms förklarade idrottsprofilen med att han på så sätt skulle kunna hindra kvinnan från att visa de minst sagt erotiska sms som förekommit dem emellan, för idrottsprofilens sambo. Bägge parter är överens om att de hade ett passionerat förhållande utöver det vanliga inledningsvis.

– Det var ett erotisk äventyr som jag fick en ynnest att uppleva, beskriver idrottsprofilen.

– Jag älskade honom, berättar kvinnan.

Annons

NY MAN – NYTT VITTNE

Sedan är mannen och kvinnan i stort sett inte överens om någonting. När det till exempel gäller pengarna så hävdar kvinnan att idrottsprofilen gett henne dessa för att hon skulle kunna sanera sina skulder eftersom de planerade en framtid tillsammans. I sista stund plockade åklagarsidan fram ett nytt vittne.

– Det är en man som kan berätta att han blivit utsatt för ungefär detsamma som målsäganden, berättade åklagaren Kerstin Eriksson.

Det nya vittnet har tidigare valt att tiga, eftersom han haft en relation till kvinnan. Men just dagen för rättegången gav han klartecken att på åklagarens begäran höras i målet. Denne nye man kommer att höras på måndag då rättegången fortsätter med förhör av bland annat den kommunale tjänstemannen på Öland som lånat ut drygt 200 000 kronor till den 40-åriga kvinnan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons