Annons
Nyheter

Riktiga odjur vandaliserar kyrkogård

Nyheter • Publicerad 20 maj 2011

TORSLUNDA

Det ser verkligen ut som om vandaler farit fram på kyrkogården i Torslunda.

Annons

Riktiga odjur kan man tycka om gärningsmännen.

Och det är just var det är...

– Vi har haft problem med framför allt grävlingar, berättar kyrkogårdsvaktmästaren Stefan Gottfredsson.

För även om rådjur och harar bidrar till oredan så är de värsta busarna grävlingarna.

I två veckors tid har grävlingarna nattetid bökat omkring rejält inne på kyrkogården. Gräsmattan är uppgrävd i mängder av hål, i storleksordningen från golfbollar till handbollar.

Kyrkoledningen har därför satt upp skyltar för att informera om skadedjuren.

– Ja, så att folk vet. Det finns ju riktiga vandaler, men inte i det här fallet. Därför har vi satt upp skyltar så att folk slipper undra, berättar Stefan Gottfredsson.

VILLATRÄDGÅRDAR

Det är nu inte bara kyrkogården i Torslunda som haft påhälsningar av grävlingar. Rapporter kommer också från villor i både Torslunda/Skogsby och Svampområdet i Färjestaden om uppbökade gräsmattor.

Skyddsjägare har satt upp en fälla i området, men ingen fångst har hittills gjorts. Troligtvis finns det gryt i skogen mellan Färjestaden och Torslunda.

Annons

– Skyddsjägare säger att det är en period nu när grävlingshonorna lär sina kullar att leta mat, berättar Stefan Gottfredsson.

De senaste nätterna har i alla fall kyrkogården förskonats från angrepp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons