Annons
Nyheter

Resultatlösa förhör kring påstådd våldtäkt i skåpbil

Nyheter • Publicerad 31 mars 2008

ÖLAND

Utredningen kring den påstådda våldtäkten i den vita skåpbilen fortsätter.

Annons

– Det har genomförts fler förhör med kvinnan och även med personer som lämnat uppgifter om bilar och eventuella färdvägar, säger polisens informationschef Sven-Erik Karlsson.

Drygt tre veckor har gått sedan en kvinna i Köpingsvik larmade polisen och berättade att hon blivit bortförd av en främmande man i en vit skåpbil som fredagskvällen den 8 mars stått parkerad bakom OKQ8 i Borgholm. Mannen, som hon inte kunde beskriva närmare, hade våldtagit henne och först efter en hel natt i skåpbilen lyckades hon fly – då i Kalmar.

FÖRHÖR

Polisens utredningsarbete har så här långt inte gett något konkret resultat.

– Ett bekymmer i sammanhanget är att här har vi någonting som hänt mellan två personer och vi kan bara prata med en. Men utredningen fortgår, man jobbar vidare och det har genomförts flera förhör med kvinnan och även med personer som lämnat uppgifter om bilar och eventuella färdvägar, säger polisens informationschef Sven-Erik Karlsson.

Finns det något i den fortsatta utredningen som stärkt kvinnans berättelse?

– Det är det nog inte, men å andra sidan finns det inget som tar ut den heller.

TRÅDAR

Polisen är i övrigt förtegen kring uppgifter från förhör och resultat från diverse undersökningar.

– Vi har gjort det som ska göras vid en våldtäkt, men vad det har gett och vad som sagts i förhör kan jag inte kommentera.

Annons

Är utredningen på väg att läggas ner?

– Polisens uppgift är att bevisa att hon varit utsatt för det hon berättat, kan vi inte göra det läggs förundersökningen förr eller senare ner. Men där är vi inte, i nuläget är förundersökningsledaren inte beredd att göra så, han vill dra i några ytterligare trådar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons