Annons
Nyheter

Restaurang kan stängas efter matsnusk

Nyheter • Publicerad 22 juli 2009

Restaurang Sjöstugan i Byxelkrok hotas av stängning efter nytt larm om matsnusk. Två fall av misstänkt matförgiftning har anmälts till Borgholms kommun från personer som ätit av restaurangens mat.

– Läget är allvarligt och det vet ägaren om, kommenterar miljö- och byggchefen Göran Borgö.

Annons

Matsnusket på restaurang Sjöstugan fick stora rubriker förra sommaren då råttor såg springa runt bland bord och stolar. Den efterföljande inspektionen avslöjade mängder av brister i rutiner, hygien, städning och underhåll.

Nu är norra Ölands största restaurang återigen ett fall för miljö- och byggnadsförvaltningen. Nya inspektioner visar att många brister från 2008 kvarstår.

– Det allvarligaste är hanteringen av livsmedel. Det sköts inte på rätt sätt, anser livsmedelsinspektör Sara Brattström.

Två fall av misstänkt matförgiftning kopplas till Sjöstugan.

– Det slog till ordentligt, en rejäl matförgiftning, berättar Conny Moberg, utslagen i två dagar med feber, diarré och kräkningar efter att ha ätit tonfisk-pizza på Sjöstugan.

Vid miljö- och byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 9 juli diskuterades ett permanent återkallande av anläggningens livmedelstillstånd.

Sjöstugans kontaktperson Mahmoud Chahrour bedyrar att allt som kan göras för att förbättra situationen också görs.

– Vi har tagit till oss allt och fixat efter bästa förmåga, påstår han i en skrivelse till kommunen.

Samtidigt flaggas för ekonomiska bekymmer.

– Vi kommer att skriva in alla punkter i vår egenkontroll och hoppas allt ska vara åtgärdat inför nästa säsong om pengar finns. Allt är en pengafråga i dessa tider.

Annons

 

LÄS MER I TORSDAGENS ÖLANDSBLADET

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons