Annons
Nyheter

Rektorns krav kan inte tillgodoses

Nyheter • Publicerad 13 maj 2011

MÖRBYLÅNGA KOMMUN

De krav som Skansenskolans rektor Per Malmquist ställde upp kommer inte att gå igenom.

Annons

– Vi har inte möjlighet att skjuta till de resurserna, säger ansvarige chefen Ann Willsund.

I torsdagens tidning kunde Ölandsbladet berätta om Per Malmquists skrivelse, där han bestämt sig för att ta en ny tjänst som rektor för Färjestadens skola. Anledningen är att han inte känner sig ha förutsättningarna till att vara en bra, pedagogisk ledare. Detta med anledning av nedskärningar i skolledningens resurser.

FÖRSTÅR BÅDA SIDOR

Malmquist har dock ett massivt stöd från skolpersonalen och sade i skrivelsen att han kan tänka sig att omvärdera sitt beslut om ett antal krav uppfylls. De rör bland annat att sätta in en extra halvtidstjänst till en kostnad av 350 000 kronor.

– Men det är inte rimligt när vi har ett budgetunderskott på 16 miljoner kronor. Hade det bara varit i Mörbylånga som arbetsbelastningen var stor så kanske, men det här gäller i hela kommunen, säger Ann Willsund.

Per Malmquists skrivelse kom dock inte som någon överraskning för henne:

– Vi har haft diskussioner tidigare och jag delar uppfattningen att arbetsbördan är oerhört hög. Det har också lyfts politiskt och inte fått acceptans att öka resurserna inom det administrativa, som man kan säga att en rektorstjänst delvis handlar om.

Å andra sidan förstår hon också att kommunen inte har obegränsat med ekonomiska resurser.

– Det är tufft överallt, inom förskolegrupper och i klassrummet. Förhoppningsvis gör den här nya organisationen att vi kan hitta smartare sätt att jobba tillsammans. Vi måste hitta nya vägar och det är det vi jobbar för.

KOMMENTERAR INTE

Annons

Per Malmquist själv vill inte kommentera det besked som Ann Willsund ger till Ölandsbladet.

– Jag ska få återkoppling på det här från min arbetsgivare och innan jag har fått det vill jag inte bemöta det i pressen heller, säger han.

Just nu vet han inte hur hans situation kommer att bli till hösten.

– Men jag kommer att gå in med liv och lust oavsett hur det blir. Är jag kvar på Skansenskolan så går jag in för att göra mitt bästa, och går jag över till Färjestaden så startar jag från noll med hög ambitionsnivå.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons