Annons
Nyheter

Rekordsiffror för Köpstaden

Nyheter • Publicerad 14 januari 2008

FÄRJESTADEN

2007 var ett strålande år för Ölands Köpstad. Antalet besökare ökade med nästan tolv procent. Och omsättningen 2007 steg med över sju procent jämfört med året innan.

Annons

– Ganska hyfsat, summerar centrumledaren Kennerth Linderang årsresultatet.

Totalt besökte 2 388 215 personer Ölands Köpstad under 2007. Det är en ökning med närmare en kvarts miljon besökare.

– Där har Systembolaget hjälpt till oerhört mycket, det får man inte glömma, säger Kennerth Linderang.

Systembolaget flyttade från Mörbylånga till Ölands Köpstad i december 2006. Men bara i december 2007 så ökade besökssiffrorna med drygt fyra procent. Den totala försäljningen för Ölands Köpstads butiker (förutom Systembolaget, Apoteket, Svensk Kassaservice och Ölands Bank) blev 284 miljoner kronor, drygt 20 miljoner kronor mer än under 2006.

POSITIV UTVECKLING

Systembolagets tillkomst har betytt mycket för Ölands Köpstad. Det finns också annat som centrumledare Kennerth Linderang vill framhålla.

– Jag tror att vi med de nytillskott som tillkommit fått en bra mångfald. Med den nya entrén har vi också ökat tillgängligheten. Sedan har vi Kvantums ombyggnad, den tror jag har betytt mycket, säger Kennerth Linderang.

Enligt centrumledaren är fortfarande en utbyggnad av Ölands Köpstad högaktuell. Ejendominvest, de danska ägarna, ser positivt på Köpstadens utveckling. Under våren bygger Sko Dej om sin butik och kommer att skapa en separat Eccoavdelning. Intermezzo utökar med en mindre parfymavdelning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons