Annons
Nyheter

”Rätt bakgrund” lindrade straff

Nyheter • Publicerad 10 mars 2008

KALMAR

19-åringen utmätte flera oprovocerade slag i en annan pojkes ansikte. Ynglingen har också använt dopningspreparat före händelsen. Men hans ålder och sociala bakgrund bidrar till att han klarar sig undan med villkorlig dom och samhällstjänst.

Annons

En argumentation utanför Teatervallen i Kalmar slutade med att 19-åringen gav den andra pojken flera slag i ansiktet, vilket ledde till ryckningar och blödning i pojkens käke. 19-åringen har erkänt att han utdelat ett slag med öppen hand, men menar att det var i nödvärn. Den slagne pojken samt två kompisar till denne har dock gett så trovärdiga vittnesuppgifter, att Kalmar tingsrätt bedömer att 19-åringen gjort sig skyldig till misshandel.

TESTADE DOPNINGSPREPARAT

19-åringen ska också ha testat ett dopningspreparat i tio dagar före händelsen. Detta erkänner han men menar att han slutade med preparatet då det inte gav någon effekt.

Eftersom pojken kommer från ett stabilt socialt nätverk med föräldrar och flickvän, bedömer Kalmar tingsrätt att det inte finns någon missbruksproblematik. Frivården menar att det inte behövs någon övervakning och att 19-åringen kan klara av samhällstjänst.

Misshandelsbrottet är egentligen av sådan grad att påföljden borde bli fängelsestraff. Men då pojken nyligen fyllt 18 år i kombination med frivårdens utlåtande, menar tingsrätten att domen bör bli villkorlig med 100 timmars samhällstjänst.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons