Annons
Nyheter

Rånbytet kan vara återfunnet: Fann tusenlappar i trädgården

Nyheter • Publicerad 29 maj 2008

FÄRJESTADEN

En villaägare i Färjestaden körde på en plastpåse med sin gräsklippare. Då tittade tusenlapparna fram.

Annons

I tisdags kunde polisen med den ärlige villaägarens hjälp lägga ytterligare en viktig bit på plats i det gigantiska pusslet kring det väpnade rånet mot Ölands Bank på Ölands Köpstad. Eller?

– Vi kan bekräfta att vi hittat pengar. Men vi vet inte om de här kommer från rånet, säger Sven-Erik Karlsson, informationschef vid Kalmarpolisen.

Enligt vad Ölandsbladet erfar så överstiger inte den totala pengasumman 10 000 kronor. Pengarna hittades alldeles intill den stig som leder förbi Tallhöjdens idrottsplats.

– Det var hedersamt av upphittaren att höra av sig till oss, säger Sven-Erik Karlsson.

NEKAR FORTFARANDE

En 23-årig ungersk medborgare med bostadsadress Malmö sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för rånet. 23-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Då har det handlat om misshandel, bedrägeri och urkundsförfalskning. 2005 dömdes han också för rån. 23-åringens inställning är fortfarande att han är oskyldig till anklagelserna om väpnat rån mot Ölands Bank. En 25-åring har suttit anhållen, men släppts. Han är emellertid fortfarande misstänkt och alls inte avförd från utredningen, enligt åklagaren Gunilla Öhlin.

Polisen har efterfrågat tips från allmänheten. Det handlar om att säkra bevis och att kartlägga flyktvägar. Fram tills i tisdags har det inte funnits några spår efter rånarbytet. Varken polis eller Ölands Bank har avslöjat hur mycket pengar bankrånaren kom över.

– Vi undersöker nu om de här pengarna kommer från rånet, säger Sven-Erik Karlsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons