Annons
Nyheter

Rälla skola behåller tillagningskök

Nyheter • Publicerad 22 november 2013

– Nu går stafettpinnen i projektet över till Borgholm Energi AB, säger Åsa Amnér som är chef för kosten i kommunen.

Hon och rektor Marwin Johansson samt kocken och företagaren Anders Lindgren känner sig nöjda med den fortsättning som blir i Rälla skolas kök.

Annons

– Vi har visat att det går, säger Anders Lindgren som tycker att det märks att det finns en vilja i kommunen och att politikerna har visat sig positiva till att satsa på skolmaten.

Han och Marwin Johansson har varit drivande i det projekt kring Rällas skolkök som tog sin början i samband med att Rälla, Stora Rör och Ekerum utsågs till pilotorter i ”Hela Sverige ska leva”. Då hade beslutet nyss kommit om att skolköket på orten skulle bli enbart ett mottagningskök. Något som de tyckte gick helt emot de planer på utveckling som kommunen nu hade för orterna i övrigt.

De satte igång att jobba för ett alternativ och under projekttiden har det lagats mat från grunden i Rälla skola. I så stor utsträckning som möjligt har lokala råvaror använts.

CARIN SVENSSON

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons