Annons
Nyheter

Rädsla efter allt värre skadegörelse

Nyheter • Publicerad 14 oktober 2011

GLÖMMINGE

– Alla i området har en misstänkt, men personen måste tas på bar gärning, säger ett anonymt par som bor i området kring Röhällavägen. Där har omkullvällta vägskyltar, stenar mitt på vägbanan, stölder och skadegörelse blivit en oroväckande vardag.

Annons

– Det finns en klar rädsla i byn nu, för vad som kan hända härnäst. Att det bli ännu värre saker. Därför hoppas vi ju så klart att polisen tar det här på allvar, förklarar ett par som är bosatta i området. De väljer att vara anonyma eftersom de inte vill riskera att utsättas framöver.

UPPTRAPPAT SKEENDE

Händelserna startade i somras när busskuren i Glömminge flera gånger kletades ner med smör och ketchup. När detta upphörde fick istället flera av de boende i området sina brevlådor, torkvindor eller liknande utomhusföremål stulna eller förstörda. Men det är först nu som grannarna verkligen är oroliga.

Den senaste tiden har nämligen händelserna istället handlat om nedtagna eller omkullvälta vägskyltar samt stenar, spikar och pumpor som slängts ut på vägbanorna.

– Det är ren tur att det inte skett en allvarlig olycka än så länge. Det är så klart väldigt farligt med stenar som ligger mitt på vägen på en sjuttiosträcka i beckmörker.

15-20 STENAR PÅ VÄGEN

Denna typ av händelse skedde förra veckan och polisanmäldes. Det låg då 15-20 stenar på Röhällavägen och Sandersvägen, precis efter en skarp kurva. Samtidigt hade flera vägskyltar välts ner över körbanan.

– Den senaste tiden har folk anmält i ett kör. Senast nu i tisdags morse då vägen blockerats med nedtagna vägskyltar och pumpor var utlagda över vägen som en buss körde över.

MISSTÄNKT PERSON

Ett tiotal av händelserna som skett sedan i somras har polisanmält. Men då polisen för närvarande inte har några konkreta uppslag och tips som gör att de kan arbeta med anmälningarna som definieras som skadegörelse och framkallande av fara för annan så väljer de att avvakta i ärendet.

Annons

– Vi i området har alla en person vi tror att det är. Men den misstänkte måste tas på bar gärning för att polisen ska kunna göra någonting, konstaterar paret.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons