Annons
Nyheter

Räddningstjänst vill sänka fart

Nyheter • Publicerad 14 maj 2008

FÄRJESTADEN

Våren och sommaren innebär fler trafikanter ute på vägarna. Tekniska nämnden i Mörbylånga har ett frekvent inflöde av ansökningar om hastighetsbegränsningar och trafiksäkerhet. Färjestadens räddningstjänst vill att hastighetsbegränsningen sänks utanför brandstationen.

Annons

Storgatan i Färjestaden har två hastigheter, 50 respektive 70 kilometer i timmen. Skylten som visar var 50 övergår i 70, är placerad precis väster om in- och utfarten för brandkårens bilar. Detta vill räddningstjänsten ändra på.

”Vi upplever att fordonen som kommer österifrån har hög hastighet vid passage av infart till brandstationen”, skriver räddningschef Bengt Andersson. Han önskar därför att skylten flyttas 150 meter österut.

FARLIGA KORSNINGAR

En privatperson i Färjestaden önskar att tydliga skyltar sätts upp i korsningarna Lindgrens väg/Björkvägen samt Lindgrens väg/Solvägen. I den förstnämnda kommer vägguppen att höjas och målas, men personen ser gärna att detta förstärks med en skylt som varnar för ”annan fara” eller ”skymd sikt” eftersom korsningen är svår att upptäcka. I korsningen Lindgrens väg/Solvägen hävdar personen att hastigheten är hög, vilket har orsakat flera incidenter. Väggupp och skyltar öster och väster om korsningen skulle bidra till sänkt hastighet och ökad säkerhet.

I Albrunna vill byalaget att hastigheten sänks till 50 kilometer i timmen, men enbart mellan 1 juni och 31 augusti varje år. De menar att fler besökare på Ottenby fågelstation och Grönhögens golfbana har gjort att trafiken ökat markant i Albrunna. Samtidigt ökar antalet fast boende och sommargäster med det dubbla under sommarmånaderna. ”Trafikmiljön i sig innebär risker för både bybefolkning och bilister på genomfart” skriver byalaget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons