Annons
Nyheter

PRO föreslår förändringar

Nyheter • Publicerad 4 december 2009

FÄRJESTADEN

– Vi tänkte passa på att bidra med våra idéer och önskemål, inleder PRO Färjestaden sitt brev som riktas direkt till Mörbylånga kommuns stadsarkitekt Marie-Christine Svensson.

Annons

I brevet ges förslag på nya bostäder, hälsocentral och bibliotek.

Att PRO Färjestaden vill få loss en bra lokal för gemensamma träffar har förmodligen ingen missat vid det här laget. Men i brevet till stadsarkitekten slår föreningen också ett slag för sammantagna förändringar i Färjestaden. Ett nytt bibliotek skulle kunna ligga i Beijers nuvarande lokaler, ett torg borde finnas i Färjestadens centrum och varför inte flytta busstationen till Köpstaden.

Men framför allt efterfrågar föreningen speciella boenden för äldre människor.

– Det ska finnas bra och lämpliga bostäder för äldres varierande behov. Det kan handla om handikappanpassade till olika mellanformer av boende, som tillgång till matsal och annan service, skriver föreningen och fortsätter:

– Boende med grannar i olika åldrar är aldrig fel. För att förbättra tillgängligheten till det ordinarie bostadsbeståndet i Färjestaden krävs insatser från samhället.

Föreningen menar att gemenskapen är livsavgörande.

– Utan gemenskap förtvinar vi. Det är det som händer åldringar som sitter i påtvingad isolering och peter i såsen i den mikrovärmda matlådan från hemtjänsten.

I PRO:s önskelista till stadsarkitekten ingår också att en eventuell ny hälsocentral inte ska placeras vid Färjehallen, utan centralt i Färjestaden. Förslagsvis vid verkstadslokalen mitt emot den gamla brandstationen, eller på grusplanen på Hantverkargatan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons