Annons
Nyheter

Polyplank nu sågat och invigt

Nyheter • Publicerad 30 maj 2008

FÄRJESTADEN

– Den här plankan ska du klara att såga av på tio sekunder, fastslog Polyplanks vd Ulf Björn för invignings-sågaren Berne Klysing, ordförande i Mörbylånga kommuns fastighetsbolag.

Annons

– Nja, nu ska du komma ihåg att vi är ett kommunalt bolag, kontrade Klysing.

Men så mycket mer än tio sekunder behövde han faktiskt inte på sig för att såga av den symboliska invigningsplankan. I och med flytten över Kalmarsund så kan Mörbylånga kommun ståta med 20 nya jobb inom tillverkningsindustrin.

– Vi hade att välja mellan mellan Högsby kommun och Mörbylånga kommun. Vi valde Öland. Efteråt kom de anställda fram, tackade och tog mig i hand, skrattar Leif Jilkén, en personerna som byggt upp företaget.

”EN MYCKET STOR DAG”

70 långtradare har åkt över Ölandsbron för att kunna möjliggöra flytten från gamla Volvofabriken till gamla konservfabriken. Invigningen skedde på torsdagseftermiddagen. Inbjudna var aktieägare, kommunala företrädare och personer som arbetat med att iordningställa den gamla konservfabriken.

– Det är en mycket stor dag för en kommunpolitiker, när ett företag med 20 anställda inom tillverkningsindustrin etablerar sig hos oss, säger Tommy Eliasson, vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons