Annons
Nyheter

Polisens ”skörd” efter festen

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2006

ÖLAND

Medaljen har som bekant också en baksida, så även Ölands Skördefest.

Annons

Nedan följer ett ”axplock” från skördefesthelgen, som dock får godkänt av polisen:

MISSHANDLAD AV UNGDOMSGÄNG

Den medelålders mannen kunde inte stillatigande se på hur en äldre herre trakasserades av ett gäng ungdomar. När okvädingsord övergick till fysiskt våld försökte mannen ingripa, varpå han själv blev föremål för ynglingarnas aggression och fick ta emot ett kraftigt slag mot huvudet.

Slaget tog så illa att mannen förlorade medvetandet och blev liggande okontaktbar i flera minuter. Polisen har inga misstänkta för den brutala misshandeln, som inträffade vid BEM's Gatukök i Borgholm omkring midnatt mot lördagen.

KROSSADE FÖNSTER MED PUMPA

Konstnatten brukar vara full av annorlunda installationer. Men att kasta in en pumpa genom en glasruta får väl snarare betraktas som mer konstigt än konstnärligt. Någon djupare tanke låg heller knappast bakom vandalens verk på Södra Långgatan i Borgholm natten mot lördagen.

Samma natt utsattes även en fastighetsägare på Resedagsgatan i Färjestaden för skadegörelse, när när någon kastade ett par stenar genom ett dubbelfönster.

KVINNOMISSHANDEL I DEGERHAMN

Ett familjegräl på lördagskvällen urartade i misshandel av två kvinnor, misstänker polisen, som under natten grep en man i Degerhamn. Den ena kvinnan uppger att hon blivit slagen av mannen så att hennes glasögon gick sönder, medan den andra inte uppvisade några fysiska skador. Den misstänkte släpptes på söndagen efter förhör.

STÖLD PÅ KUPAN I FÄRJESTADEN

Annons

I Röda Korsets Kupan-butiker är det så billigt att det kan betecknas som ”rena stölden”. Stöld är dessvärre också vad en kvinna ur personalen i färjestadsbutiken verkar ha råkat ut för. När hon skulle gå hem efter arbetspasset var hennes väska, innehållande bland annat en plånbok med 600 kronor, nämligen försvunnen.

Natten till söndag drabbades även ett hotell i Borgholm av tjuvar, sedan en gäst säger sig blivit bestulen i sitt rum på nycklar och toalettväska. Uppenbarligen en långfingrad person mån om sin hygien.

Långfingrad, och med rymligt samvete, var också den person som hittade en kvarglömd plånbok på disken i OKQ8's bensinstation i Färjestaden. När kunden kom tillbaka för att hämta plånboken var den borta.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons