Annons
Nyheter

Polisen granskar Parkvillan

Nyheter • Publicerad 24 maj 2011

BORGHOLM

Turerna runt Parkvillan i Borgholm har polisanmälts.

Annons

– Det är någon arg person som anser att kommunala medel missbrukats, konstaterar Anders Pleijel, chef för polisens brottssamordning i Kalmar.

Parkvillans dyra och sedermera snabbstoppade renovering var i mars månad en het politisk potatis bland borgholmspolitikerna, detta då ingen i det politiska styret kunde dra sig till minnes att de varit med och fattat beslut om investeringen i den gamla förskolan på Ekbacka-området.

Och om de ändock hade gett klartecken handlade det i vart fall inte om de 700 000 - 800 000 kronor IT-avdelningens hastigt påkomna flytt nu hotade att kosta.

TJÄNSTEFEL

Med hänvisning till investeringsstoppet lades det påbörjade arbetet på Parkvillan i malpåse på obestämt tid och förutom en interpellation i fullmäktige tycktes även turbulensen kring bygget gå samma väg.

Men inte helt.

Sedan en månad tillbaka granskas ärendet av Kalmar-polisen.

– Det stämmer, det är någon arg person som anser att kommunala medel missbrukats och därför anmält renoveringen. I anmälan nämns kommunchefen och några andra personer vid Borgholms kommun, säger Anders Pleijel, chef för brottssamordningen vid Kalmar-polisen.

• Rubricering?

– Anmälan gäller ifrågasatt tjänstefel. Så vi tittar på det och åklagare Carina Maxson har begärt in några kompletterande uppgifter.

Annons

Ölandsbladet har utan framgång sökt kommunchefen Lars H Frick för kommentar.

ORATIONELLA

Däremot ser personal- och IT-chefen Krister Kronzell många fördelar med en flytt av IT-avdelningen från Borgholm Energi till Parkvillan.

– IT sitter i mycket orationella lokaler i dag och Parkvillan hade blivit en utmärkt arbetsplats. En flytt skulle dessutom frigöra arbetsplatser i ett läge där kommunen har svårt att härbärgera sådana.

• Din reaktion på att ärendet polisanmälts?

– Jag har inte hört något från polisen och jag har inga synpunkter på kommunens interna hantering av ärendet Parkvillan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons