Annons
Nyheter

Pingstkyrkan: ”Vi är till för att hjälpa och avvisar inte någon”

Nyheter • Publicerad 17 mars 2008

BORGHOLM

Respekt för kommunens inställning, men bestämt nej till alkotest.

Annons

– Kyrkan är till för att hjälpa de som kommit lite snett och avvisar inte någon, säger Karin Mathisen från Pingstkyrkan.

På en punkt har Pingstkyrkan tagit till sig kritiken och ändrat åsikt.

– Vi har diskuterat det här med att öppna så sent som klockan 22.00 och har ändrat till 20.00, säger Karin Mathisen å kyrkans vägnar.

I övrigt står Pingstkyrkans policy fast.

– Påverkade ungdomar får komma in, men tas hand om på särskilt sätt. De får inte vara kvar bland de andra ungdomarna.

EN VÄG BORT FRÅN ALKOHOL

– Vår verksamhet går ut på att hjälpa människor och inte att avvisa någon. Är de påverkade får de komma in och vila ut i ett särskilt rum. Vi pratar med dem och visar på en väg bort från alkohol och droger.

Utan att ta kontakt med föräldrarna?

– Den som är mycket berusad ska köras hem till föräldrarna, det säger våra regler för verksamheten. Jag kan inte tänka mig att vi inte skulle göra så, om ingen har körts hem måste det bero på att ingen har varit så berusad.

Vad pratar ni om?

Annons

– Vi pratar med alla ungdomar som kommer till verksamheten och vi pratar om allt mellan himmel och jord, om precis allt. Varje fredagskväll samlar man ungdomarna till andakt. Men det är inte bara prat – de fikar, pratar, sjunger, lyssnar på musik och har aktiviter.

Varför ha en verksamhet som åtminstone förut öppnat sent och stänger först klockan två på natten? Skapar ni ett behov som inte finns?

– Eftersom ungdomarna kommer och vill prata finns det ett behov. Vi vet att flera ungdomar driver runt på stan efter Kronans stängning, de går inte hem och då är vår verksamhet ett alternativ. Men verksamheten stänger 01.00, sedan händer det att några ungdomar vill stanna kvar och prata med ledarna efter stängning och då får de det.

Kommer ni att införa nolltolerans?

– Vi kommer inte att införa alkotester. Vi är för nolltolerans men vill hjälpa folk komma dit, till nolltoleransen, och inte bara puffa ut dem på gatan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons