Annons
Nyheter

Otäck(t) gödselbrunn

Nyheter • Publicerad 31 augusti 2006

SÖDRA ÖLAND

En lantbrukare på södra Öland anses ha brutit mot ”god jordbrukarsed” sedan han fyllt på sin gödselbrunn utan täckning.

Annons

Det var vid en fältkontroll i juli som det framkom att lantbrukaren inte följt Jordbruksverkets definition av så kallad god jordbrukarsed, vilket i det aktuella fallet innebar att påfyllningen av en gödselbrunn ej skett under täckning.

Länsstyrelsen vill nu att kommunen skall lämna besked om huruvida en överträdelse har gjorts, så att myndigheten kan fatta beslut i ärendet.

UPPBÄR STÖD FÖR MILJÖBRUK

God jordbrukarsed är en del av den svenska miljölagstiftningen, vilken behandlar regler som måste följas för att man skall uppbära stöd för miljövänligt jordbruk. Reglerna omfattar bland annat lagring och hantering av gödsel, begränsning av antalet djur samt kunskapskrav för kemiska bekämpningsmedel.

Kontrollsäsongen pågår fram till en bit in på hösten, påpekar länsstyrelsen, som inte ser det för osannolikt att ytterligare fall av brister i god jordbrukarsed upptäcks.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons