Annons
Nyheter

Ötab förnekar konkurshot

Nyheter • Publicerad 19 juni 2007

ÖLAND

Ledningen för turistbolaget Ötab tillbakavisar uppgifterna om konkurs.

Annons

– Det finns inget som helst konkurshot, företaget har god likviditet, säger styrelseordförande Rolf Edmark.

– Säger inte fullmäktige ja på måndag, går de (Ötab) i konkurs på tisdag. Det finns i allra högsta grad oro över att Ötab inte klarar det här. Och bristen på nya medlemmar i Ölands näringsliv som vill delta i Ötab är också mycket oroande.

Det uttalandet i Ölandsbladet från kommunalrådet i Mörbylånga, Kent Ingvarsson, sände ut en chockvåg genom turistbolaget, näringen och andra berörda.

– Jag blev smått chockad och jäkligt förvånad, det var många tuffa pratminus i artikeln. I fredags fanns det två miljoner i företagets kassa, företaget har god likviditet och det finns inget konkurshot. Alla som ska ha pengar får pengar, kommenterar styrelseordförande Rolf Edmark, som via fax, telefonsamtal, informationsmöten och mejl snabbt drog igång den stora dementiapparaten.

MÅNGA HAR BLIVIT OROADE

– Många blir givetvis oroade: personalen, leverantörer och de som hyr ut sin stugor via Ötab.

Enbart om politikerna inte står för avgivna löften ser Rolf Edmark framtida problem för företaget.

– Men i så fall först nästa år. Bolagets finansiering är beroende av kommunalt stöd, tjänsteköp och medel från näringslivet. Vi räknar kallt med att pengarna från kommunerna kommer in och Borgholm har kört igenom sitt beslut och Mörbylånga har sitt i kväll (måndag).

Rolf Edmark tror att konkurs-uttalandet har sin grund i politisk oro.

– Jag kan förstå att Kent Ingvarsson är pressad inför ett beslut där det inte finns tydlig majoritet. Men det är mer ett politiskt problem än ett företagsekonomiskt problem.

Annons

 

Oron för näringen?

– Där kan jag endast konstatera att näringen jobbar på sitt håll och att finansieringen de utlovat i år kommer de också att stå för. I år handlar det om 500 000 kronor.

Kent Ingvarsson, (m), har inte på något sätt, vare sig helt eller delvis, begärt rättelse eller korrigering av de uttalanden han gjorde i lördagens tidning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons