Annons
Nyheter

Oro blir politisk fråga

Nyheter • Publicerad 7 mars 2013

BORGHOLM

Nu reagerar Socialdemokraterna i Borgholm på konsekvenserna av neddragningarna inom omsorgen.

Annons

– Kommer flera signaler om oro bland personalen, samtidigt ökar antalet långtidssjukskrivna, säger Ilko Corkovic och vill kalla in personalutskottet för möte med berörda fack.

Socialförvaltningen minimerar arbetsplatsträffarna i en tid då det enligt många jäser av missnöje i organisationen. Socialdemokraternas Ilko Corkovic önskar ett annat vägval. I ett mejl till bland annat kommunalrådet Lisbeth Lennartsson och personalchefen Krister Kronzell begär han att personalutskottet bjuder in berörda fackliga organisationer för träff och diskussion.

OROVÄCKANDE

– Jag har fått signaler om att det i förändringsarbetet tutas och körs, att det fattas långtgående beslut utan information och samråd med fack och personal, säger Ilko Corkovic och oroas över det han hör.

– Personalen är vår viktigaste resurs och kommunen måste ha en bra dialog med de fackliga organisationerna, men så är inte signalerna jag får. Tvärtom saknas delaktighet och samverkan och det känns oroväckande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons