Annons
Nyheter

Omstart för skördefesten

Nyheter • Publicerad 28 januari 2009

Nu sker en ny samling runt Ölands Skördefest, ett av Sveriges största landsbygdsevenemang med 280 000 besökare förra hösten.

Det är Rolf Attoff med flera som lagt upp planerna och strategin för en omstart vars början sker den 5 februari vid en samling med Skördefestens Vänner – mötet hålls på Strand och stor uppslutning väntas.

Annons

Lars-Göran Fält, VD på Ölandsbladet, avslöjar att tidningen för att markera sin goda vilja och tro på den nya konstruktionen går in med 200 000 kronor i en borgensförbindelse för omstartade Skördefesten.

– Jag hoppas att andra företag på Öland följer vårt exempel och sluter upp kring Skördefesten, säger Lars-Göran Fält.

– Ölandsbladets vilja  är att samtliga parter på Öland kan samlas vid ett gemensamt möte och sluta upp kring en viljeyttring att förstärka varumärket Öland.

I torsdagens Ölandsbladet finns intervjuer med två eldsjälar, Göran OT Dahlberg och Sven Ekberg, som blir rådgivare – senior advisers – åt Skördefesten. Träffa också Svante Oledal, som förelås som ordförande  i det nya bolag som ska startas i samband med nyordningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons