Annons
Nyheter

Öländska Maja först ut i länet

Nyheter • Publicerad 2 januari 2006

KALMAR BB

Det blev Maja från Mörbylånga som lyckades med konststycket att redan som nyfödd bli äldst i länet – i alla fall bland dem som fötts i år. Och Öland kan även stoltsera med länets första nyfödda gossebarn.

Annons

Egentligen skulle inte Maja kommit förrän en dag senare, men det gick lite snabbare berättar Therese Pettersson och Robert Holmström, som tycker det var bra att barnet inte kom före årsskiftet. Men att hon kom först i länet spelar trots allt mindre roll.

– Det viktigaste är att allt gick bra och att hon är frisk.

Och Maja är inte bara en frisk baby utan dessutom ganska stor, närmare bestämt 52 centimeter och 5 280 gram.

– Oj, så stor! var den första reaktionen.

Therese och Robert har ännu inte riktigt hunnit vänja sig vid att vara föräldrar.

– Det tar väl ett tag, konstaterar de.

De har dock redan kommit på ett namn på sin dotter. Maja efter Roberts mamma Maj (hade det blivit en pojke skulle han förresten hetat Elias). Och minst ett par namn till skall det bli, troligen släktnamn det med, tror paret.

ÄVEN FÖRSTA POJKEN

Öland håller sig väl framme, i synnerhet på BB i Kalmar. Som god tvåa kom en kalmarflicka endast tre timmar senare, men av det första halvdussinet var hälften ölänningar. Förutom Maja såg nämligen ett par färjestadsbebisar dagens ljus under årets första dagar, däribland länets första pojke.

Redan på nyårsdagens afton, klockan 21.53, blev Jenny Tisell-Törnqvist och Peter Jofur från Bröttorp stolta föräldrar till ett gossebarn på 55 centimeter och 4 715 gram. Och dagen därpå, klockan 04.10, utökades kommunen med ytterligare en invånare när Karolina och Mats Waern fick en son på 51 centimeter och 4 020 gram.

Annons

– Det är en bra ställe att växa upp på, tycker både Therese och Robert, som själva har 21 respektive 26 års erfarenhet av livet – betydligt mer än lilla Maja.

Hennes liv har ju precis börjat och ”problem” som barnomsorg, skola och liknande känns väldigt avlägsna.

– Allt sådant ligger så långt fram. Det dröjer tills vi kommer dit.

Var sak har sin tid, och just nu är det bara deras nyfödda dotter som gäller.

– Det är helt klart det största vi har varit med om.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons