Annons
Nyheter

Ölands Krisp gjorde succé: ”Alla snackade om vårt bröd”

Nyheter • Publicerad 20 mars 2008

HÖGSBY

Knäckande bra mässa, två vinster av tre möjliga.

Annons

– Man förstod det nästan inte, ler Stefan Karlsson efter knäckebrödets Ölands Krisp totala succé på UF-mässan i Högsby.

Hypen runt det tunna välsmakande knäckebrödet Ölands Krisp har Ölandsbladet berättat om tidigare, nu går brödets segertåg vidare. Vid UF-mässan (Unga Företagar-mässan) i Högsby i veckan tog brödet och de unga bagarna Kalle Pettersson, Kristoffer Sunesson och Stefan Karlsson hem två av de tre tävlingskategorier de anmält sig till.

VANN PÅ HELHETEN

– Vi vann bästa monter, bästa vara och var näst bäst i säljarkategorin, berättar Kalle Pettersson efter en intensiv mäss-dag med jobb från tidig morgon till kväll.

Bland annat släpade de med sig närmare ett ton ölandssten från Sjöstroms stenhuggeri till golv i montern.

– Montern vann nog på helhetsintrycket och budskapet där vårt knäckebröd stod i centrum, funderar grabbarna.

EN TOTAL DOMINANS

Det kan närmast betecknas som total dominans av ”bästa vara-kategorin”.

– Hela mässan snackade om vårt bröd. Vi tog hem det till hundra procent, de andra hade ingen chans. Det var kö utanför vår monter. En kille sa att han hatade knäckebröd, men att han älskade vårt.

Segrarna innebär att bagartrion och Ölands Krisp åker till Stockholm den 5-6 maj som länsmästare och deltagare i UF-mässans riksfinal.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons