Annons
Nyheter

Öland förlorade jämn länsfinal

Nyheter • Publicerad 11 mars 2008

KALMAR

Ölands hopp i årets upplaga av Vi i femman, Skansenskolans Felicia Almgren och Marcus Nilsson, bjöd Rinkabyholmsskolan på ett hårt motstånd. Ölänningarna föll dock på sista frågan i en rekordjämn länsfinal.

Annons

Inför den avslutande Stegen stod det 13–13, och båda lagen chansade på högsta nivån, där frågan löd: ”Vad heter den skådespelare som gör huvudrollen i filmen Natt på muséet?” – en fråga som ölänningarna inte hade något svar på. Rinkabyholmsskolan visste dock att det var Ben Stiller, och vann därmed länsfinalen med 18–13.

Rinkabyholmsskolan har gått segrande ur den här fantastiskt jämna striden, konstaterade programledaren Lennart Palm, som aldrig varit med om en sådan jämn final tidigare.

”DET KÄNNS DÅLIGT”

– Det känns dåligt. Vi räknade inte med att vinna, men vi hoppades, sade Marcus till ”Ölandsbladets utsände” Malin Marklund, och konstaterade att laget föll på Stegen.

Skansenskolan 5a, eller Köpingskolan som Marcus Nilssons och Felicia Almgrens skola egentligen heter, kan ändå titulera sig Ölandsmästare av Vi i femman – och det är ju också något att vara stolt över.

JAN L LINDGREN

Läs merom länsfinalen på ÖB-webben i morgon onsdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons