Annons
Nyheter

Öland fick spö av Gotland

Nyheter • Publicerad 23 maj 2008

Vilken är bäst, Öland eller Gotland?

Svaret på den frågan fanns att läsa i Expressen förra veckan, där reseredaktionen utforskat båda öarna ”ända ner till kalkstensgrunden.”

Annons

Och det blev Gotland som som gick segrande ur Ö-duellen.

– Sedan förra året kan man besöka båda öarna på en och samma semester, med en färjeförbindelse mellan Visby och Grankullavik, skriver tidningen som tog turen för att ”jämföra, hylla och gnälla.”

När det gäller barnvänlighet tilldelades båda öarna maxpoäng – fem getingar och när det handlar om kultur blev det 4-3 till Gotlands fördel. Men Öland bjuder på mer naturupplevelser, fem getingar mot fyra.

Maten ger Öland fyra getingar och Gotland fem, och bad omvända siffror. Shopping anses dock inte som någon höjdare på någon av öarna, här blir det två getingar vardera.

Men den stora skillnaden finns under rubriken ”Party”, och om Gotland, läs Visby, skriver man så här:

– Det här är så nära Ibiza man kan komma. Visbys klubbar satsar stenhårt och skeppar över de bästa DJ:erna från storstäderna för att förgylla kvällarna för de partysugna. Allt från galna skumpartyn till eleganta barer finns att tillgå och man brukar vara duktiga på att boka upp alla möjliga artister.

Betydligt dystrare är dock beskrivningen av Ölands, läs Borgholms, nöjesliv:

– Ölands partyliv är en sorglig ursäkt för att slippa sitta och titta på tv i stugan. Strand Hotell i Borgholm kämpar för att leva kvar i sina forna glansdagar från 1980-talet. Det lyckas inte.

– Numera är det endast de legendariska söndagarna som kan ståta med något som liknar partystämning, om man inte somnat efter att ha köat i två timmar. Annars är hotellet bara hemvist för smålänningar som tagit bussen över bron för att dansa till coverband.

Här blev 5-2 till Gotland som vann duellen med 29 getingar mot 26.

ROLF NILSSO

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons