Annons
Nyheter

ÖB-krönikör tävlar i Jeopardy

Nyheter • Publicerad 6 februari 2006

STOCKHOLM

I kväll tävlar Ölandsbladets underfundige krönikör Johan Sjölinger i säsongsstarten av TV4:s Jeopardy.

Annons

Förra veckan åkte färjestadssonen Johan Sjölinger till Stockholm för att delta i frågesportprogrammet Jeopardy. När vi talade med ölandshoppet inför tävlingen förklarade han, att det hela bara var en kul grej som egentligen inte förtjänade någon större uppmärksamhet.

– Jag har inga direkta ambitioner med mitt deltagande utom att det är en del av livets hårda skola. Jag vill redan på förhand dementera att min timida inställning inte beror på någon form av falsk blygsamhet, som annars är vanligt förekommande i den här typen av situationer, utan ett resultat av en noggrant genomförd analys av mina chanser till framgång i nämnda program.

GODA CHANSER

Johans chanser torde dock vara ganska goda, inte minst med tanke på att han i senaste högskoleprovet lyckades prestera ett av länets bästa resultat, vilket vittnar om en god allmänbildning och stresstålighet.

– Men faktum är att min reaktionsförmåga är att jämföra med Stephen Hawkings och min tävlingsinstinkt är som en nyligen kastrerad hankatts. Dessutom fasar jag för frågekategorier som exempelvis ”Pretentiösa franska låneord”, ”Fantasyfiguren, tack” och ”Äckliga rotfrukter som ingen människa bör kunna namnet på”. Dylika kategorier vet jag av erfarenhet är vanligt förekommande i programmet och skiljer sig mycket från min typ av allmänbildning som främst rör Röda havets mynning och Hasse Ekmans fruar.

Hur det gick vet bara blivande tandläkaren Johan Sjölinger själv, men i kväll klockan 19.30 får resten av oss se om han lyckades – eller om det finns några hål att fylla i hans kunskapsbank.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons