Annons
Nyheter

Nytt år, samma ”dricksvatten”: Återigen problem i Grönhögen

Nyheter • Publicerad 28 januari 2008

GRÖNHÖGEN

Grönhögen har återigen problem med dricksvattnet – om man nu man kalla det ”dricksvatten” – och liksom förra året är det höjda nitrithalter som spökar.

Annons

Så sent som dagarna för jul gav Mörbylånga kommun grönt ljus för Grönhögens dricksvatten, men på kommunens hemsida informeras det ånyo om det för de yngsta odrickbara dricksvattnet:

”Barn under 1 år bör inte dricka vatten med förhöjda nitrithalter på grund av viss risk för methemoglobinemi (försämrad syreupptagning i blodet). Detta gäller om man ger till exempel vatten, mjölkersättning eller välling till sitt spädbarn. Att som vuxen dricka av vattnet och sedan amma är inte farligt för barnet. För berörda barn kan godkänt vatten hämtas vid Vattenverket i Grönhögen. Tappkran finns utvändigt byggnaden. Medtag flaska.”

Rekommendationerna gäller för hela Grönhögens samhälle, påpekas det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons